Úvod HTC HTC 10 Experti z DxOmark: HTC 10 má najlepší fotoaparát spomedzi smartfónov, prvé miesto...

Experti z DxOmark: HTC 10 má najlepší fotoaparát spomedzi smartfónov, prvé miesto zdieľa s Galaxy S7 edge

7
Experti na fototechniku z DxOmark práve publikovali prehľad toho, ako sa darilo fotoaparátu práve predstaveného HTC 10 a vyzerá to tak, že je to poriadne delo. Okamžite sa totiž umiestnil na prvej priečke, ktorú zdieľa s ďalšou novinkou, Galaxy S7 edge. Obom zariadeniam sa podarilo získať 88 zo 100 bodov.

Pri teste fotenia klasických snímok DxOmark nový HTC 10 chválili za zachovanie detailov a rýchlosť zaostrovania vo všetkých podmienkach. Expozícia a potlačovanie digitálneho šumu počas fotenia v podmienkach so zlými svetelnými podmienkami má byť taktiež na vysokej úrovni. Vyváženie bielej dostalo dobré hodnotenie len tak tak. Čo sa technikom až tak nepáčilo bola ostrosť v rohoch fotografie (resp. jej nedostatok) a občasné prepálenie svetlých miest.

Natáčanie videa taktiež získalo vysoké hodnotenie. Expertom sa páčila perfektná stabilizácia obrazu a expozícia. Čo je zaujímavé, vyváženie bielej v tomto prípade problémom nebolo, ba dokonca získalo vysoké hodnotenie. Čo sa im až tak nepáčilo bol výkon stabilizácie počas chodenia s telefónom. Rovnako sem tam poriadne nefungovalo zaostrovanie pri panoramatickom pohybe.

HTC 10 zdieľa prvé miesto s Galaxy S7 edge
HTC 10 zdieľa prvé miesto s Galaxy S7 edge

HTC 10 využíva 12 Mpx UltraPixel fotoaparát s BSI senzorom a individuálnymi pixelmi o veľkosti 1.55μm. Senzor je umiestnený hneď za objektívom s clonou f/1.8 a mechanizmom pre optickú stabilizáciu obrazu.