Vývojári aplikácií veľmi nespia, čoho dôkazom sú rôzne novinky v ich produktoch a službách. Momentálne dostávajú aktualizáciu tri popredné aplikácie, ktorých novinky stoja za pozornosť. Nižšie nájdete informácie o dvoch hlavných službách spoločnosti Google ale aj o skvelej appke pre vodičov.

Drivemode je aplikácia, ktorú si spustíte pri jazde autom. Dokáže totižto premeniť užívateľské prostredie smartfónu do takej podoby, aby bolo ľahko ovládateľné počas šoférovania. K dispozícii sú intuitívne gestá alebo veľké tlačidlá užívateľských prvkov.

Vývojári najnovšie do aplikácie Drivemode pridali podporu pre komunikačné služby WhatsApp, Line, Google Hangouts, Gmail, Facebook Messenger, Telegram, Google Inbox a ďalšie. Tie pracujú s funkciou rozpoznávania hlasu. Na prijate správy teda môžete odpovedať, a to spôsobom diktovania. Rozpoznávanie hlasu od Google sa postará o napísanie odpovede. Aktualizácia sa už postupne začala šíriť. Nižšie si môžete pozrieť video, ktoré vám ukáže, ako aplikácia pracuje v praxi.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drivemode.android“]

S novinkou prichádza aj služba Google Fotky. Jej funkcia automatického zálohovania fotografií je na nezaplatenie. Všetky fotografie máte na jednom mieste v cloude, a teda k nim môžete pristupovať odkiaľkoľvek a z akéhokoľvek zariadenia. Keď nechcete, aby sa vám zálohovali napríklad obrázky, snímky obrazovky či fotografie prijaté cez rôzne messenger aplikácie, jednoducho si určíte konkrétny priečinok, ktorý má byť zálohovaný.

Čo ak predsa len cez messenger prijmete pár fotografií, napríklad z rodinnej oslavy, ktoré zálohované mať chcete? Najnovšia aktualizácia Google Fotiek to rieši. Po novom si budete môcť vybrať jednotlivé fotografie naprieč všetkými priečinkami a budete si ich môcť zálohovať manuálne a jednorazovo. Stačí v prostredí aplikácie Google Fotky pri konkrétnej nezálohovanej fotografii kliknúť na kontextové menu (tri bodky) a zvoliť „zálohovať teraz“. Aktualizácia aplikácie je zatiaľ dostupná pre OS Android, čoskoro však dobehne aj iOS platformu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos“]

Decentná kozmetická novinka pribudla v aplikácii YouTube. Tá sa týka novej verzie 11.13. Ak sa počas prehrávania videa dotknete obrazovky, zobrazia sa vám prvky užívateľského prostredia. K nim najnovšie pribudol názov autora, ako aj údaj o počte prezretí videa. Tieto informácie sa zobrazia len počas prehrávania videa vo formáte na šírku. Zmenu si môžete všimnúť na snímke nižšie.

Aktualizácia aplikácie by sa mala čoskoro objaviť v obchode Google Play.

google

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.youtube“]