Spoločnosť BlackBerry sa neplánuje len tak vzdať biznisu so smartfónmi, čoho dôkazom je aj stále aktuálny a vlastne jediný model smartfónu tohto výrobcu s OS Android, BlackBerry Priv. Práve prechod na tento obľúbený mobilný operačný systém mal zabezpečiť spoločnosti prísun novej klientely.

Spoločnosť sa podľa všetkého ani neplánuje vrátiť k svojmu operačnému systému a nové smartfóny budú mať na palube výhradne OS Android. Samozrejme BlackBerry nezostalo nič dlžné svojej „bezpečnej“ povesti a svoje smartfóny šifruje už na hardvérovej úrovni. Prísne bezpečnostné štandardy spĺňajú aj BlackBerry služby známe z predošlých modelov.

BlackBerry Priv je rozhodne skvelý a vysoko hodnotený smartfón, má však jeden nedostatok. Tým je samozrejme cena. Cieľovou skupinou spoločnosti BlackBerry boli zväčša podnikoví zákazníci a firemné kultúry. Aj napriek zníženiu ceny modelu Priv na 649 dolárov (oficiálny obchod), nebolo mnoho firiem ochotných investovať takúto veľkú čiastku do smartfónov pre svojich manažérov či iných, vyššie postavených zamestnancov. Aj bežný spotrebiteľ skôr siahne po komerčnejších high-end smartfónoch napríklad z dielne Samsungu, Apple alebo Sony.

Liekom na lepšie predaje majú byť dva nové smartfóny, ktoré budú zapadať do strednej triedy, a teda budú lacnejšie. Predbežné informácie hovoria o cene niekde v rozpätí 300400 dolárov. Jeden model bude vybavený OS Android a hardvérovou klávesnicou, ten druhý bude taktiež vybavený Androidom, ale pôjde o čisto dotykový smartfón. Túto skutočnosť uviedol priamo riaditeľ spoločnosti BlackBerry, John Chen.

blackberry

Segment strednej triedy je v súčasnosti vysoko konkurencieschopný a mid-range smartfóny BlackBerry to v ňom nebudú mať ľahké. Svoju používateľskú základňu si však nájdu. Rolu určite zohrá aj primeraná cenovka. Ak chcete byť originálni a chcete vytŕčať z davu bežných smartfónov, práve BlackBerry môže byť tou správnou voľbou. Kedy však budú nové smartfóny predstavené je zatiaľ otázne. Predpokladáme, že indície sa postupne začnú objavovať niekedy v priebehu leta. Na jeseň (september) je v Berlíne naplánované technologické podujatie IFA, ktoré môže byť dobrou pôdou pre predstavenie nových modelov. Snáď sa ďalšie informácie dozvieme už čoskoro.