Úvod Konkurencia Apple Analytik: iPhone 7 nebude mať veľa zaujímavých vlastností, pre ktoré sa oplatí...

Analytik: iPhone 7 nebude mať veľa zaujímavých vlastností, pre ktoré sa oplatí kúpiť

4
Koncept iPhone 7

Dobre známy analytik z KGI Securities, Ming-Chi Kuo, ktorý má vždy najnovšie a najčerstvejšie informácie o Apple produktoch vyrukoval s celkom nepriaznivými správami o iPhone 7. Americká spoločnosť by mala svoju novú vlajkovú loď, známu ako iPhone 7 predstaviť už v septembri. Kuo si však nemyslí, že by išlo o zariadenie, ktoré opäť zmení trh s mobilnými zariadeniami.

Vo svojej novej výskumnej správe odhaduje, že sa v roku 2016 predaje iPhonov dramaticky znížia. Za obrovským poklesom má byť malý iPhone SE, ktorý nemal zaujať dostatočný počet ľudí, ako aj málo zaujímavých vlastností iPhone 7, ktoré by ho odlíšili od konkurencie.

Čo sa samotného zariadenia týka, Kuo očakáva, že Apple príde s dizajnom, ktorý bude postavený na skle, podobne ako tomu bolo pri iPhone 4 a 4s. Kuo verí, že takáto malá zmena nebude mať dostatočne veľký efekt na to, aby pritiahla milióny ľudí a zabránila poklesu v predajoch.

Analytik ďalej pripravil tabuľku, do ktorej umiestnil najlepší možný scenár každej firmy, ktorú študoval. Pri Apple skončil na úrovni 205 miliónov predaných zariadení, čo je takmer 12 % medziročný pokles. Pri najhoršom možnom scenári zas predpovedá 190 miliónov predaných kusov, čo by značilo 18 % medziročný pokles. Bolo by to dokonca nižšie číslo, než 193 miliónov predaných kusov v roku 2014. Tak či tak, z troch spoločností (Samsung, Apple, Huawei, OPPO a Vivo) by bol americký výrobca jedinou spoločnosťou, ktorá by zaznamenala pokles.

kgi

Dôvod, prečo analytikovi Kuovi verí toľko ľudí je jednoducho jeho presnosť predpovedí. Apple bude mať čo robiť, aby zvrátil tmavú predpoveď analytika, ktorý sa málokedy mýli. Tak či tak, Apple, ako aj Samsung budú mať čo robiť, aby si udržali svoju nedotknuteľnú pozíciu na trhu.