Úvod Výrobcovia Google YouTube Connect: Google údajne pracuje na konkurencii pre službu Periscope

YouTube Connect: Google údajne pracuje na konkurencii pre službu Periscope

0
youtube

Periscope je aplikácia sociálnej siete Twitter, ktorá umožňuje používateľom zdieľať video prenos v reálnom čase. Tento tzv. live stream je medzi používateľmi veľmi obľúbený a podobnú funkcionalitu ponúka napríklad aj Facebook Live. 

Živý prenos video obsahu prostredníctvom týchto služieb začali používať aj rôzne médiá, záujmové skupiny či značky, zamerané napríklad na hudbu, šport, autá a podobne. Prostredníctvom smartfónu tak môžete svojim priateľom a fanúšikom sprostredkovať zážitky z diania priamo v reálnom čase a formou videa.

Spoločnosť Google v podstate nič podobné svojim užívateľom neponúka, no to by sa malo podľa informácií servera venturebeat.com zmeniť. Google údajne pracuje na službe YouTube Connect, ktoré má byť priamou konkurenciou službám Periscope a Facebook Live. Jej použitie bude veľmi jednoduché. Prihlásite sa svojim Google alebo YouTube účtom a v podstate budete môcť okamžite vysielať živý video prenos, ktorý budú môcť sledovať vaši priatelia alebo fanúšikovia.

Rozhranie live stream aplikácie Periscope
Rozhranie live stream aplikácie Periscope

Live stream bude možné sledovať aj z klasickej aplikácie YouTube, pričom prenos zostane archivovaný a prezrieť si ho budete môcť aj neskôr. Predstavitelia spoločnosti Google odmietli tieto informácie komentovať. Je možné, že si Google túto novinku necháva ako prekvapenie na konferenciu Google I/O, ktorá sa bude konať v máji.