Spoločnosť Xioami predstavila novú sub-značku pod názvom Mi Ecosystem. Tá bude zastrešovať zariadenia pre tzv. inteligentnú domácnosť, akými sú napríklad smart práčky, televízory, chladničky alebo iné inteligentné spotrebiče.

Aj keď je spoločnosť Xiaomi známa prevažne vďaka veľmi podareným smartfónom s priaznivou cenovkou, ich spektrum podnikania je širšie. Možno sa môže zdať smart varič ryže ako niečo neobvyklé, no nie je tomu tak. V ázijských kultúrach je ryža podstatnou súčasťou stravovania a spotrebiče inteligentnej domácnosti sú a budú v kurze.

Nakoniec to už pár rokov dokazujú výrobcovia Samsung aj LG, ktorí na podobných zariadeniach pracujú dlhodobo. Spomínaný varič ryže je vlastne akýsi tlakový hrniec využívajúci na ohrev indukciu. Toto zariadenie dostanete aj so špeciálnou aplikáciou, ktorú si nainštalujete do smartfónu.

Aplikácia slúži na skenovanie čiarových kódov na obaloch ryže. V databáze ich je pritom viac ako 200 a ďalšie budú pribúdať. Podľa druhu ryže, značky alebo jej pôvodu tak varič automaticky nájde optimálne nastavenie pre čo najdokonalejšie uvarenie danej ryže. V podstate len stlačíte tlačidlo a počkáte, kým sa ryža uvarí.

Mi_IH

Ak očakávate rapídnu cenovku po vzore inteligentných spotrebičov z dielní Južnej Kórey, mýlite sa. Tento Mi varič ryže bude stáť 999 juanov, teda približne 150 dolárov. Varič je vo vnútri vyhotovený z kvalitnej šedej zliatiny pre optimálne podmienky varenia a teplotnú rovnováhu.

Xiaomi už má vo svojom portfóliu 4K smart televízor, domácu bezpečnostnú kameru s nočným videním alebo čistič vzduchu. Spoločnosť plánuje v tomto segmente dynamicky napredovať a vzhľadom na cenovú politiku to zrejme nebude problém. Ich produkty sú totižto v domovskej Číne viac ako len obľúbené.