Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predstavilo 10 000 mAh Power Bank Pro s USB typ C...

Xiaomi predstavilo 10 000 mAh Power Bank Pro s USB typ C portom

0

Xiaomi má nový 10 000 mAh Power Bank. Volá sa Mi Power Bank Pro a prichádza hneď s niekoľkými vylepšeniami. Novinkami sú hlavne USB Typ C port a rýchle nabíjanie v oboch smeroch, teda niečo, na čo sme poriadne dlho čakali.

Mi Power Bank Pro dokáže nabíjať ostatné zariadenia z klasického USB typ A portu. Samotnú externú batériu už dobijete pomocou Typ C konektoru. Dobíjať batériu a nabíjať ňou zariadenia môžete cez 12V 1,5A, 9V 2Aa alebo 5V 2A. Dokáže taktiež dobíjať aj menšie príslušenstvo, ako napríklad Bluetooth slúchadlá či fitness náramky, ktoré kvôli pomalému dobíjaniu predchádzajúce verzie Mi Power Bank mohli odignorovať a vypnúť sa.

V balení nového Mi Power Bank nájdete kábel s Typ A konektorom na jednej strane a microUSB konektorom na tej druhej. To však nie je všetko, Xiaomi do balenia prihodil aj adaptér na Typ C. To vám umožní nabiť zariadenia s microUSB konektorom, Typ C konektorom a samozrejme aj samotnú externú batériu.

Podobne, ako ostatné modely Mi Power Bank, aj ten najnovší prichádza s kovovým telom a ochranou proti prehriatiu či vyskratovaniu.

Základná cena Mi Power Bank Pro je 149 čínskych jüanov, teda približne 21 EUR. Dá sa však predpokladať, že v prípade, ak by ste si ju chceli objednať z Číny bude cena o niečo vyššia.