Rozmach zariadení schopných sprostredkovať virtuálnu realitu je samozrejme podnietený herným priemyslom. Zahrať si akúkoľvek hru v simulovanom trojrozmernom prostredí je úplne o niečom inom, ako keby by sme hru konzumovali z bežného monitora.

Veľký úspech v segmente VR zaznamenala náhlavná súprava HTC Vive. Aj napriek cene 800 dolárov sa vypredalo 15 tisíc kusov behom niekoľkých minút. Oproti napríklad súprave Samsung Gear VR sa zariadenie pre virtuálnu realitu od HTC pripája priamo k počítaču, ktorý by mal mať poriadny výkon.

Zážitok z obsahu je tak oveľa kvalitnejší, ako v prípade Gear VR, kde obsah zobrazuje vložený smartfón. Pre HTC Vive je určená aj nová hra s názvom The Brookhaven Experiment. Ide o doslova hororový žáner, ktorý už o mesiac vychádza pre PC platformu. Hrateľné demo si môžete stiahnuť už teraz prostredníctvom služby Steam. Milovníci zimomriavok a šedivých vlasov sa ocitnú tvárou v tvár rôznym monštrám, zombíkom a príšerám. Aby ste ich ako tak videli, v ruke budete mať nie zrovna poriadne svietiacu baterku a zbraň s pár nábojmi. Mieriť budete teda musieť presne.

Hrať takýto žáner prostredníctvom VR môže byť bezpochyby zážitkom. Slabšie povahy by sa mu ale asi mali vyhnúť a prečo, už prezradí trailer nižšie. Nezabudnite si pri prehrávaní pridať hlasitosť zvuku.