Samsung počas predstavovania modelu Galaxy S7 a Galaxy S7 edge poukazoval na všetky jeho jedinečné vlastnosti, pričom prekvapil aj systémom chladenia tekutinou v útrobách smartfónu. Ten by mal udržať na uzde teplotné výkyvy vysoko výkonného čipsetu.

Ten je oproti predošlej generácii Galaxy S6 o 30,4 % výkonnejší a grafický výkon stúpol až o 63,9 %. Tieto hodnoty produkujú peknú dávku tepla, ktorú treba efektívne odviesť preč. Samsung pri novom chladení nebol konkrétny a nevysvetlil ani princíp jeho fungovania.

Lepší pohľad na vec nám dal YouTuber Jerry Rig, ktorý Galaxy S7 rozobral do poslednej skrutky a pozrel sa aj na údajné „tekuté“ chladenie. Jerry rozrezal miniatúrne potrubie, ktoré slúži na odvádzanie tepla, no namiesto tekutiny v ňom našiel iba veľmi jemný medený drôt. Ten určite skvele napomáha odvodu tepla, prečo však Samsung nazýva chladenie tekutým, je neznáme.

Možno tým naráža na vlastnosti chladenia a efektivitu, ktorá je porovnateľná s kvapalinou. Tekutina v útrobách smartfónu nie je zrovna vítaná. Ak by vám napríklad smartfón padol na zem a chladiaci systém v niektorom mieste len trochu povolil, tekutina by sa dostala medzi ostatné komponenty a nezvratne by ich poškodila. Chladenie v Galaxy S7 sa navyše nápadne podobá tomu, ktoré nájdeme aj v zariadení Xperia Z5 Premium alebo Microsoft Lumia 950 XL.

Nižšie si môžete pozrieť video, ktoré vás prevedie rozoberaním smartfónu Galaxy S7. Ak vás zaujíma len systém chladenia, pretočte video na čas 4:40.