Úvod Zariadenia Na trhu bude viac smartfónov so zakriveným displejom. Ďalší má byť Xiaomi

Na trhu bude viac smartfónov so zakriveným displejom. Ďalší má byť Xiaomi

1

Samsung prišiel na trh so zakriveným displejom po bokoch, resp. boku ako prvý, keď predstavil model Galaxy Note Edge. V Galaxy S6 edge, S6 edge+ a teraz v S7 edge už nevyužil tak silné zakrivenie, no stále ho ponúka. Ostatní výrobcovia sa už pomaly ale isto chystajú predstaviť konkurenciu k týmto modelom. Jedným príkladom je napríklad spoločnosť Vivo, ktorá už stihla predstaviť model Xplay5.

Najnovšie informácie však poukazujú na to, že Samsung začal predávať ohnuté displeje ďalším čínskym výrobcom, vrátane Xiaomi. Ďalším telefónom so zakriveným displejom by podľa všetkého mal byť model Mi Note 2. Aktuálna verzia Xiaomi Mi Note má už niečo vyše roka a tak sa dá predpokladať, že na trh už čoskoro príde jeho nástupca, ktorý má mať práve spomínaný displej.

Medzi ďalších výrobcov patrí napríklad Huawei. Vzhľadom na to, že zakrivené displeje sú poriadne drahé, sa dá predpokladať, že budú určené len pre high-end modely. V prípade Huawei očakávame nasadenie zakriveného displeja pri nástupcovi modelu Mate S, resp. Mate 8.