Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 TEST VÝDRŽE: Galaxy S7 dopadol aj napriek väčšej batérii horšie než Galaxy...

TEST VÝDRŽE: Galaxy S7 dopadol aj napriek väčšej batérii horšie než Galaxy S6

4

Samsung v nových zariadeniach radu Galaxy A priniesol niečo veľmi zaujímavé. Oba smartfóny, Galaxy A5 aj Galaxy A7 v teste servera PhoneArena zvládli až 10 hodín výdrže pri neustále zapnutom displeji. Verili sme, že väčšia batéria v Galaxy S7 (3 000 mAh) bude oproti 2 550 mAh kúsku v Galaxy S6 podstatne lepšia. Vyzerá to však tak, že sme sa mýlili.

V týždni dlhom teste redaktori Phone Arena otestovali, ako na tom je batéria v Galaxy S7 a či je skutočne taká dobrá, ako sa na prvý pohľad zdá. Po tom, ako na Galaxy S7 spustili svoj vlastný skript navrhnutý tak, aby otestoval výdrž batérie získali čas 6 hodín a 37 minút. To je oproti 7 hodinám a 14 minútam v podaní Galaxy S6 dosť veľký prepadák.

Je však nutné poznamenať niekoľko vecí. Prvým faktom je to, že testovali brandovaný telefón (Verzion) a vo verzii so Snapdragon 820. Verzia s Exynos 8890 môže vykazovať úplne iné čísla. Druhou vecou, ktorú musíme spomenúť je to, že server Phone Arena všetky zariadenia testuje na nastavení jasu displeja na 200 nitov a pri videu, ktoré sa prehráva dookola.

vydrz-baterie

Na druhej strane, Galaxy S7 edge dosiahol času 7 hodín a 18 minút, teda približne toľko, čo klasický Galaxy S6 z minulého roku.

Čo hovoríte na výsledky? Galaxy S7 skončil pod zariadeniami ako iPhone 6s, Galaxy S6 či dokonca Xperia Z5.