Spoločnosť Sony Mobile nezaostáva za ostatnými výrobcami smartfónov, keďže aj ona už začala aktualizovať svoj vlajkový model Xperia Z5 na najnovší Android 6.0 Marshmallow. Aktualizáciu svojich top modelov spustil nedávno aj Samsung (Galaxy S6) či LG (G4).

 

 

 

AKTUALIZÁCIA 11:49, 14.3.2016: Podľa niekoľkých správ od vás, našich čitateľov, dostáva Sony Xperia Z5 aktualizáciu na nový Android Marshmallow aj v našich končinách. Spoločnosť Sony Mobile zverejnila globálny aktualizažný balíček len pred pár dňami. Viac info nájdete v pôvodnom príspevku nižšie.

z5
Foto: Stanley Rakar

Pôvodná publikácia 12:23, 7.3.2016: Pri Sony Xperia Z5 ide o typ aktualizácie pre medzinárodnú verziu zariadenia, čiže aj pre tú, ktorá bola, resp. stále je k dispozícii aj v našich končinách. Podľa serveru xperiablog.net sa začal update šíriť po celom svete, konkrétnejšie lokality alebo časový horizont dávok nového softvéru je žiaľ neznámy.

Aktualizácia užívateľom pridáva možnosť používať natívne funkcie nového Androidu, akými sú napríklad režim Doze pre šetrenie energie, nastavenia ochrany osobných údajov alebo aj nový Home Launcher. Po prvých skúsenostiach s novou verziou softvéru to vyzerá tak, že Sony, podobne ako iní výrobcovia, nepovolilo funkciu premeny pamäťovej karty na interné úložisko. Túto funkciu obsahuje práve najnovší Android. Externé pamäťové médium tak bude možné používať len ukladanie fotografií, hudby a iných médií.

Krátko po zverejnení aktualizácie pre model Xperia Z5 sa očakáva dostupnosť nového softvéru aj pre zariadenia Xperia Z5 Premium a Xperia Z5 Compact. Pokiaľ vlastníte model Xperia Z5, očakávajte v blízkej dobe aktualizáciu.