Smartfón Xiaomi Mi 5 sa od predstavenia stále teší neutíchajúcej pozornosti a niet sa ani čomu čudovať. Vysokovýkonný najmodernejší čipset je ukrytý v tenkom a elegantnom tele z kovu, prípade keramiky v najdrahšej verzii.

Aktualizácia 8.3.2016, 16:20: Spoločnosť Xiaomi sa pre server GSMArena.com vyjadrila, že predmetné poľské stránky nie sú oficiálne a zatiaľ neplánujú expanziu do Európy. Predpokladáme, že web patrí súkromnej osobe, ktorá by mohla predávať dané zariadenia vo vlastnej réžii.   

Pôvodná publikácia: Keď k tomu pridáme špičkovo optimalizované a funkciami nabité užívateľské prostredie MIUI s cenou zariadenia začínajúcou na 305 dolároch, musí ísť o predajný hit. To koniec koncov dokázalo Xiaomi v domovskej Číne. 4 milióny naskladnených kusov zmizlo behom pár minút, keďže záujem prejavilo 17 miliónov registrovaných ľudí.

Veľkou nevýhodou týchto zariadení je obmedzená dostupnosť mimo ázijských trhov a nekompletná podpora nášho 4G LTE pásma. Ak si však vystačíte mimo miest s 3G, čo väčšina, nie je čo riešiť. Práve bariéru obmedzenej dostupnosti chce už dlhodobo zbúrať viceprezident spoločnosti Xiaomi a bývalý zamestnanec Googlu, Hugo Barra.

xiaomi-mi-5-5

Pre nás je dobrou správou, že iniciatívu posunul do Európy. V susednom Poľsku sa totižto objavila poľská verzia oficiálneho webu Xiaomi, ktorý prezrádza, že modely Xiaomi Mi 5 (vo všetkých troch verziách) a Mi 4s budú čoskoro dostupné. Konkrétny dátum samozrejme ešte nepoznáme, a takisto ani ceny. Poľský Xiaomi web však pozorne sledujeme a po prípadných novinkách vás budeme informovať.

ODPORÚČAMEXiaomi Mi 5 oficiálne: Prémiový dizajn a poriadny výkon za nekompromisnú cenu

K TÉMEXiaomi Mi 4s oficiálne: Nástupca obľúbeného Mi 4i