Spoločnosť HTC sa pomaly dostáva z „červených čísiel“ aj vďaka veľkému úspechu virtuálnej reality HTC Vive, ktorá osviežila dôveru investorov, čo sa následne odzrkadlilo na akciovom trhu. Ďalším ťahúňom úspechu spoločnosti má byť nový vlajkový smartfón HTC 10. 

Evan Blass a.k.a @evleak je dlhodobým a spoľahlivým zdrojom informácií, ktoré sa týkajú ešte nepredstavených technologických produktov, hlavne smartfónov. Jeho pozornosti neušiel ani očakávaný HTC 10.

Spoločnosť HTC pri zariadení A9 použila ako zobrazovaciu technológiu Super AMOLED displej a očakávalo sa, že v tomto trende bude pokračovať. Evan však prišiel so správou, že HTC 10 bude vybavený Super LCD displejom piatej generácie. Konkrétne by malo ísť o 5,15-palcovú jednotku s QHD rozlíšením.

Kapacita batérie sa zastavila na hodnote 3000 mAh a medzi ďalšie špecifikácie patrí napríklad procesor Qualcomm Snapdragon 820 s GPU čipom Adreno 530, 4 GB operačná pamäť RAM, 12 Mpx fotoaparát alebo konektor USB typ C.

htc

Spoločnosť HTC poukazuje pri svojom novom smartfóne hlavne na fotoaparát, ktorý má ponúknuť podľa vyjadrenia jedného z predstaviteľov spoločnosti „neprekonateľný zážitok“. Na to sa obzvlášť tešíme hlavne pri pohľade na špičkový snímač v smartfóne Samsung Galaxy S7 edge.

Čo sa týka samotného predstavenia zariadenia či uvedenia na trh, čoraz častejšie sa medzi technologickou verejnosťou skloňuje mesiac apríl, či presnejšie jeho polovica.