Hudobnú službu SoundCloud a jej aplikáciu pre mobilné zariadenia pozná asi každý. Služba by sa dala označiť ako YouTube pre audio obsah. Nájdeme v nej množstvo podcastov, nahrávok, hudobných skladieb a jej obsah konzumuje viac ako 175 miliónov užívateľov po celom svete.

Predstavitelia služby SoundCloud, ktorá mimochodom vznikla v Berlíne ako startup, sa rozhodli, že zavedú systém mesačného predplatného podobne, ako konkurenčné služby. Na mysli máme samozrejme Deezer, Spotify alebo Apple Music. Dobrou správou je, že systém predplatného zatiaľ štartuje len v USA.

Obyvateľov USA bude SoundCloud Go stáť presne 9,99 dolárov a v prípade iOS aplikácie až 12,99 dolárov. Služba musí pokryť transakčné poplatky Applu, preto je cena vyššia.

Za mesačné predplatné služby SoundCloud Go získate prístup k desiatkam miliónom prémiových skladieb spolu s offline možnosťou počúvania a odstránením reklám. Ak sa používatelia rozhodnú zostať pri bezplatnej verzii, spomínané benefity nebudú môcť využívať. V tejto hudobnej službe nájdeme viac ako 125 miliónov skladieb a iného audio obsahu.

Spoločnosť tiež zavádza režim predplatného pre autorov, ktorí do služby prispievajú alebo zľavnené predplatné pri objednaní služby na dlhšiu dobu. Bližšie sa na túto platenú novinku pozrieme, až keď bude dostupná u nás. Kedy sa tak stane je zatiaľ otázne, určite nás ale neminie a je dosť možné, že si budeme môcť SoundCloud predplatiť ešte v tomto roku.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soundcloud.android“]