Úvod Elektromobilita Škoda VisionS: Technológiami nabitá novinka s úžasnými displejmi a krásnym dizajnom

Škoda VisionS: Technológiami nabitá novinka s úžasnými displejmi a krásnym dizajnom

8

Škoda chystá SUV. To ste už asi postrehli. Volá sa VisionS a až doteraz bolo toto vozidlo preberané len vďaka rôznym konceptom, ktoré kolovali po internete. Teraz však tento model nabral veľmi reálne kontúry. Po koncernovom večierku na autosalóne v Ženeve sa pred nami ocitol pohľad nielen na exteriér, ale aj interiér novinky.

Futuristické tvary, veľké displeje a krásny, vzdušný priestor. Aj tak by sa dal opísať interiér novej Škody VisionS. Palubná doska auta je zrkadlovo orientovaná, teda od stredového tunela sa na obe strany nesie v rovnakom tvare. Pochopiteľne, na ľavej, resp. pravej (podľa trhu) nájdete volant, ktorý je po novom len dvojramenný. Súčasťou konceptu automobilu sú aj dve 16-palcového dotykové obrazovky, ktoré sa do sériovej výroby asi nedostanú, čo je veľká škoda.

Šesť miest by sa v reálnej, resp. finálnej podobe vozidla malo premeniť na sedem. Objemný batožinový priestor má ponúknuť kapacitu až 460 litrov.

Takmer päť metrov dlhé a meter deväťdesiat centimetrov široké auto je vybavené svetlometmi s full-LED technológiou, ktorá by sa už budúci rok mala prepracovať do všetkých modelov automobilky. Dá sa však predpokladať, že to bude za príplatok.

Škoda VisionS ponúkne kombináciu benzínového motora 1,4 TSIdvoch elektromotorov. Pôjde teda o prvé vozidlo koncernu, ktoré bude takto vybavené. Jeden elektromotor s výkonom 54 koní250 N.m bude poháňať výlučne predné kolesá, zatiaľ čo druhý s výkonom 116 koní270 N.m tie zadné. Z 0 na 100 km/h sa koncept Škodovky dostane za 7,4 sekundy. Zaujímavejší je však údaj o kombinovanej spotrebe, ktorá má byť na úrovni len 1,9 l/100 km. VisionS totiž vie čisto cez elektromotory prejsť až 50 km vzdialenosť, čo na mestské nákupy bohate stačí.

Produkčná podoba VisionS, ktorá má prísť už začiatkom budúceho roka by sa mala začať predávať za cenu od necelých 18 tisíc Eur.

visions-1 visions-2 visions-3 visions-4 visions-5 visions-6 visions-7 visions-8 visions-9 visions-10 visions-11 visions-12