Úvod Novinky Zariadenia Samsung pokročil vo vývoji skladacieho smartfónu. Pozrite si zverejnené patentové nákresy

Samsung pokročil vo vývoji skladacieho smartfónu. Pozrite si zverejnené patentové nákresy

0
Koncept skladacieho smartfónu

Samsung už poriadne dlhú dobu pracuje na niečom, čo radikálne zmení dizajn a konštrukciu smartfónov, ale aj iných zariadení s displejom. Skladací smartfón je stále viac sci-fi ako realita, k realite sa ale Samsung postupne približuje.

Prezrádzajú to nákresy zo zverejnených patentových prihlášok, ktoré popisujú skladací mechanizmu Samsung smartfónu, ktorý nie je vybavený typickým „home“ tlačidlom. Základom je flexibilný OLED displej, ktorý je možné zložiť na polovicu bez toho, aby sa poškodil. Samotný „kĺb“ ohybu zariadenia bude tvorený sústavou drobných ozubených koliesok, pričom stabilné uzavretie poistia dve magnetické plochy. Umiestnenie tlačidiel hlasitosti alebo fotoaparátu zostalo zachované v tradičnom duchu.

Napriek pokročilému štádiu vývoja je komerčná dostupnosť ešte v nedohľadne. Už v minulosti sa objavili zmienky, že Samsung predstaví skladací smartfón ešte v tomto roku. Udiať sa to samozrejme môže, pôjde však skôr o koncepčné zariadenie podobne, ako sa napríklad automobilky prezentujú svojimi konceptami vozidiel na autosalónoch.

samsung-foldable-phone-project-valley-magnetic-closing-mechanism-1024x744
Foldable-Samsung-smartphone (3)
Foldable-Samsung-smartphone (2)
Foldable-Samsung-smartphone (1)
Foldable-Samsung-smartphone

Vývoj takéhoto zariadenia je nesmierne drahý a zdĺhavý, preto si ho môžu dovoliť len ekonomicky silné spoločnosti, akou Samsung určite je. Konkurenčné riešenie by mohla v budúcnosti predostrieť aj spoločnosť Apple alebo Google.