Týždeň po oficiálnom uvedení smartfónov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge na hlavné svetové trhy prichádza z Číny zaujímavá správa o počte predobjednávok týchto vrcholových zariadení. Záujem o nové smartfóny Samsungu prejavilo viac ako 10 miliónov ľudí žijúcich v Číne.

Registračný systém sa uzavrie už zajtra, t.j. 18. marca 2016, pričom výrobca predpokladá, že sa číslo zastaví na hranici 15-tich miliónov registrácií. Úspech to je teda poriadny, no netreba zabúdať na domácu konkurenciu. Xiaomi Mi 5 si v Číne „zaregistrovalo“ až 17 miliónov záujemcov a výrobca dokázal uspokojiť len 4 milióny z nich. Viac zariadení na sklade jednoducho nebolo.

Princíp registrácií v Číne funguje trochu inak, ako v Európe alebo v USA. V podstate ide o prejavenie nezáväzného záujmu o smartfón na rozdiel od priameho predpredaja, ktorý býva väčšinou záväzný. Skutočné predajné čísla sa tak môžu od počtu registrácií výraznejšie líšiť. Každopádne má Samsung na tomto trhu dobre našliapnuté na predajný úspech.

Čo sa týka predobjednávok napríklad nových Samsung smartfónov v Európe, tých je približne 2,5 násobne viac, ako v prípade minuloročných generácií Galaxy S6 a Galaxy S6 edge.

samsung-galaxy-s7-edge-1

Čína je najväčší trh so smartfónmi na svete a ide o jednu z veľmi mála krajín, kde sa nové Galaxy S7 a Galaxy S7 edge smartfóny predávajú bez loga „Samsung“ na prednej strane. Dôvod takejto dizajnovej úpravy je zatiaľ oficiálne neznámy.