Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S7 sa nezačne nabíjať, keď v USB porte zacíti vodu

Samsung Galaxy S7 sa nezačne nabíjať, keď v USB porte zacíti vodu

2

Keď Samsung skutočne oznámil, že Galaxy S7 disponuje IP68 certifikáciou, zaradovali sme sa. Vzhľadom na to, že na rôznych otvoroch nemá ochranné krytky by ste si mali dať pozor na to, aby bol váš nový telefón poriadne vysušený pred tým, ako ho budete chcieť nabiť.

Jeden majiteľ Galaxy S7 sa rozhodol, že sa so svojím telefónom pôjde vykúpať do bazénu, kde s ním chcel nafotiť pár zaujímavých záberov. Keď prišiel domov, nechal telefón schnúť približne 4 hodiny, no zariadenie mu aj tak vyhadzovalo chybovú hlášku „zistená vlhkosť v nabíjacom porte“. To teda naznačuje softvérovú ochranu, ktorá má zabezpečiť, aby telefón nevyskratoval.

Štyri hodiny by na vysušenie mali bohato stačiť, čo nás privádza k myšlienke, že sa ponorením telefónu do vody spustil akýsi časovač, ktorý má zabezpečiť, aby bol telefón skutočne suchý, keď ho nakoniec začnete nabíjať. Po niekoľkých ďalších hodinách sa mal Galaxy S7 konečne začať nabíjať, no normálnou rýchlosťou, teda žiaden Quick Charge.

Samozrejme, najlepším spôsobom, akým nabiť telefón keď ste sa s ním vykúpali, je bezdrôtovo. Je prinajmenšom zvláštne, že Samsung svoj časovač stopnutia nabíjania nastavil na tak dlhý čas. Ďalší majitelia nahlásili, že ich telefóny sa začali nabíjať do hodiny, takže môže a nemusí ísť o zriedkavý prípad.

Najlepším riešením tohto problému je prevencia, a tak si Galaxy S7 či S7 edge neberte so sebou do bazénov a radšej ani do vane. Určite vám za to poďakujú.