Úvod Zariadenia Toto je aktuálne najlepší smartfón na svete

Toto je aktuálne najlepší smartfón na svete

12
Samsung Galaxy S7 edge

Consumer Reports je mesačník, ktorý sa zaoberá testovaním a hodnotením obrovského množstva tovaru, ako aj technologických produktov. Ich výsledky sú ako laickou, tak odbornou verejnosťou vždy brané veľmi vážne. 

Spotrebiteľský test sa nevyhol ani najnovším smartfónom z dielne kórejského giganta Samsung. Model Galaxy S7 si dokonca vyslúžil hodnotenie, ktoré ho označuje ako najlepší smartfón. V tesnom závese hneď za ním zostal zakrivený súrodenec, model Galaxy S7 edge.

consumer_reportsIde pritom o trochu nečakané výsledky, keďže minuloročná generácia sa v spotrebiteľskom testovaní tohto mesačníku nezapísala v rebríčku nejak zvlášť vysoko a išlo skôr o priemer. Spotrebitelia ocenili hlavne znovuzrodenie micro SD slotu, odolnosť voči vode a v mobilnom segmente bezkonkurenčný fotoaparát. Test tiež vyzdvihol nadštandardnú výdrž batérie alebo vylepšenia v používateľskom rozhraní TouchWiz, ktoré už pravidelne schytáva rany kritiky za balast a nie vždy plynulú optimalizáciu.

Samozrejme, každý užívateľ má iné nároky na smartfón, preto hodnotenie netreba brať záväzne ani plošne. Takýto rating však určite zaváži, zaslúži si pozornosť a určite zaváži pri výbere budúceho smartfónu.