Apple iOS vs. Android, iPhone vs. Samsung, MacBook vs. Windows ultrabooky…večná téma hádok v diskusiách a v komentovaných príspevkoch na sociálnych sieťach.

V prvom rade je dôležité, aby každý jedinec používal ten daný produkt alebo systém, ktorý mu vyhovuje. Je pritom jedno, aké logo má nalepené na chrbte. Svoju rolu samozrejme zohráva aj ekonomická stránka veci. Faktom je, že tieto súboje bývajú najsledovanejšie a vyvolávajú naviac reakcií. Je pritom logické, že každý produkt porovnávate s najväčšou konkurenciou. K triezvemu zhodnoteniu môžete dospieť iba vtedy, ak si vypočujete obe strany a to sa netýka len technológií.

V najnovšom súboji sa ocitli vysoko hodnotené smartfóny, pričom každý pochádza z veľmi odlišnej dielne. Prvým je iPhone 6s a druhým nedávno predstavený Galaxy S7. Obe zariadenia sa pýšia pokrokovými schopnosťami snímania fotografií a videí.

SuperSaf TV je britský YouTube kanál, ktorý sa zaoberá recenzovaním a porovnávaním rôznych technologických produktov. V ich poslednom, približne 9 minútovom videu si môžete pozrieť veľmi detailné porovnanie schopností fotoaparátov oboch zariadení v reálnych podmienkach. Samsung model Galaxy S7 vybavil úplne novým 12 Mpx fotoaparátom s PDAF Dual Pixel zaostrovaním, clonou f / 1.7 a pixelmi o veľkosti 1,4 mikrónov. Samozrejmosťou je optická stabilizácia obrazu. Apple iPhone 6s disponuje 12 Mpx snímačom s clonou f / 2.2, PDAF zaostrovaním a pixelmi veľkými 1,22 mikrónov. iPhone 6s však nie je oproti väčšiemu modelu 6s Plus vybavený optickou stabilizáciou obrazu.

Vo videu nižšie uvidíte napríklad super rýchle zaostrovanie modelu Galaxy S7 v praxi alebo 240 fps slow-motion video záznam. Ak so svojim smartfónom radi točíte videá a snímate fotografie, video bude pre vás určite zaujímavé.