Kórejský gigant Samsung už začal aktualizovať smartfóny Galaxy S6 a Galaxy S6 edge na najnovší Android Marshmallow, ktorý zahŕňa aj vylepšenú verziu používateľského prostredia TouchWiz. Pokiaľ vlastníte jedno z novších Samsung Galaxy zariadení určite vás zaujíma, kedy dostanete aktualizáciu aj vy.

Najnovšie informácie zo zdroja, ktorý je dobre oboznámený s aktualizačným plánom Samsungu, prezrádzajú, že v tomto roku dostanú všetky popredné Galaxy zariadenia najnovší Android Marshmallow. V aktuálnom mesiaci marec Samsung začne, poprípade už začal aktualizovať modely Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge plus a Galaxy Note5.

Galaxy Note 4 a Galaxy Note edge prídu na rad následne v apríli tohto roku. V máji si odbije Marshmallow premiéru aj starší Samsung Galaxy S5. Štýlová Galaxy Alpha dostane najnovší Android v júni a Samsung nezabudol ani na tablety. 8 palcový Galaxy Tab S2 dostane Android Marshmallow v máji 2016 aj spolu s 9,7 palcovým Galaxy S2. Android Marshmallow dostanú aj ďalšie Galaxy zariadenia, ktoré však nemajú status vlajkových, resp. vrcholových modelov. Ich zoznamom a aktualizačným plánom zatiaľ nedisponujeme. Pokiaľ sa objaví, určite ho zverejníme.

Galaxy S6 edge+
Galaxy S6 edge+

Pri šírení aktualizácie treba v našich končinách počítať s miernym oneskorením. Samsung rozposiela update v dávkach, najskôr na hlavných trhoch. Ako prví prídu na rad majitelia nebrandovaných zariadení, teda tých, ktoré boli zakúpené mimo operátora. Samsung teda na svojich zákazníkov nezanevrel a na aktualizáciach pracuje.