Úvod Výrobcovia Samsung POROVNANIE RÝCHLOSTI: Exynos 8890 vs Snapdragon 820 v Galaxy S7 ukazuje, kto...

POROVNANIE RÝCHLOSTI: Exynos 8890 vs Snapdragon 820 v Galaxy S7 ukazuje, kto je skutočný víťaz

16

Minulý rok nám Samsung v ich vlajkových lodiach ako Galaxy S6, S6 edge či S6 edge+ ponúkol procesor Exynos 7420. Bolo jedno, kde vo svete ste si telefón kúpili, k dispozícii ste mali rovnaký čipset.

Tento rok je situácia iná. Spoločnosť sa totiž rozhodla, že pripraví hneď dve verzie. Jednu pre Európudruhú pre USA. U nás sa predáva verzia s vlastným procesorom Exynos 8890, zatiaľ čo v USA kúpite verziu so Snapdragon 820 od Qualcommu. Z prvotných testov vieme, že oba čipy sú viac než dostatočne výkonné. Vzhľadom na to, že sú Galaxy S7 a S7 edge dosť drahé by však určite mnohých majiteľov zaujímalo či nestrácajú nejaké to percento výkonnosti oproti majiteľom spoza veľkej mláky. Poďme sa na to pozrieť.

Na webe sa totiž objavilo nové porovnanie rýchlosti, v ktorom sa proti sebe postavili modely so Snapdragon 820 a Exynos 8890. V modeli so Snapdragon 820 síce boli predinštalované aplikácie od amerického operátora AT&T. Pred testom z telefónu odstránili všetko, čo sa dalo a išlo sa na to. Majte taktiež na vedomí, že v žiadnom prípade nejde o vedecký test. Ide len o test zvedavca, ktorý chcel vyskúšať „výkon“ v reálnom svete. Celý test model s Exynos 8890 skončil o 38 sekúnd skôr, než model so Snapdragon 820 čo je obrovský rozdiel.

Celé video si môžete pozrieť nižšie.