Úvod Aplikácie Ako monitorovať správy a aktivitu svojich detí na sociálnych sieťach na smartfónoch?

Ako monitorovať správy a aktivitu svojich detí na sociálnych sieťach na smartfónoch?

7

Ste rodič a chceli by ste mať prehľad o aktivite vašich detí na sociálnych sieťach či o tom, čo si dopisujú so svojimi kamarátmi? Máme pre vás riešenie, s ktorým prišiel web TeenSafe. Okrem aktivity na sociálnych sieťach budete vedieť monitorovať aj SMS správy, ktoré posielajú aj prijímajú či už na Androide, tak aj na iPhone.

Aby toho nebolo málo, prístup budete mať aj k správam, ktoré vaša ratolesť vymazala.

Monitorovanie správ je z pohľadu rodičov čoraz zaujímavejšia téma. Podľa výskumu Kaiser Family Foundtation majú deti stráviť až 7 hodín a 38 minút prilepené k nejakému elektronickému zariadeniu. Rodičia majú teda veľké obavy z toho, že nevedia čo ich dieťa robí na svojom telefóne, online alebo v reálnom svete. Deti sa zároveň neradi zverujú s tým, čo ich môže trápiť.

Od posielania svojim priateľom na prvý pohľad nevinné (ale potenciálne provokačné) fotografie, až po obťažovanie, správy s erotickým podtextom (vrátane fotografií), až po zhoršenie vzťahov s ľuďmi, pri ktorých by to nemali skúšať. To sú len niektoré z obáv, ktorým čelia novodobí rodičia. Vďaka TeenSafe získavajú rodičia prístup k aktivite svojho dieťaťa a spávať tak môžu oveľa kľudnejšie.

Nevýhoda TeenSafe? Je to platená služba, ktorá stojí približne 12 eur mesačne. Ak vám tento fakt nevadí, určite si ju budete vychvaľovať. Lacnejšou alternatívou, resp. alternatívou úplne zadarmo je aplikácia MamaBear, ktorá je v Google Play úplne zadarmo. Pripraviť sa musíte na oklieštenú funkcionalitu

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geowaggle.mamabear&hl=sk“]

Od nášho čitateľa Miloša nám prišiel ďalší tip, ktorý vám za 10 eur ročne ponúka možnosť pridať až 5 detí. Samotná aplikácia sa po nainštalovaní zo zariadenia nedá odinštalovať, vďaka čomu sa z nej stáva perfektný nástroj pre zvedavých rodičov.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qustodio.qustodioapp“]