Úvod Novinky Stručne Globálna verzia MIUI založená na Androide 6.0 Marshmallow je už dostupná v...

Globálna verzia MIUI založená na Androide 6.0 Marshmallow je už dostupná v beta verzii

1

Spoločnosť Xiaomi len pred pár dňami uvoľnila stabilnú verziu používateľského rozhrania MIUI založenom na Androide 6.0 Marshmallow. Išlo však o verziu určenú pre čínsky trh bez Google Play služieb a pre smartfóny Mi 3, Mi 4 a Mi Note.

Ak vlastníte jeden z trojice spomínaných smartfónov, máme pre vás dobré správy. Xiaomi aktuálne zverejnilo aj globálnu verziu rozhrania MIUI, ktorú si môžu nainštalovať majitelia týchto troch zariadení aj mimo Číny.

Treba však podotknúť, že ide stále o beta verziu. To znamená, že sa počas jej používania môžu objaviť drobné chyby. Výrobca po zozbieraní spätnej odozvy od používateľov následne uvedie stabilnú verziu rozhrania MIUI. Nedávno predstavený high-end smartfón Xiaomi Mi 5 používa Android 6.0 Marshmallow a MIUI 7 od výroby.

Xiaomi na aktualizáciách neustále pracuje, s cieľom priviesť na väčšinu svojich smartfónov Android 6.0 Marshmallow. Očakávame, že sa v blízkej dobe objaví táto verzia systému aj pre ostatné modely, akými sú napríklad Redmi Note 2, Redmi 3 alebo tablet Mi Pad.

Aktualizačný balíček globálnej beta verzie pre Mi 3, Mi 4 a Mi Note si môžete stiahnuť aj manuálne na –tejto adrese– oficiálneho MIUI fóra.