Bezdrôtové nabíjanie smartfónov je bez okolkov veľmi pohodlná vec. Položíte smartfón na podložku a je to. Nemusíte sa obťažovať s hľadaním nabíjačky alebo jej zapájaním. Bezdrôtová podložka pre nabíjanie je navyše elegantným doplnkom kancelárskeho alebo nočného stolíka.

Spoločnosť LG Innotek, dcérska firma LG, dnes predstavila zaujímavý prielom v oblasti bezdrôtového nabíjania. Vyvinula totižto čip, 15 wattový bezdrôtový vysielač, ktorý dokáže nabiť batériu približne trikrát rýchlejšie, ako bežné bezdrôtové nabíjačky.

Výrobca tvrdí, že bežný smartfón nabije ich nová nabíjačka na 50 % kapacity batérie za približne 30 minút. Čo si presne výrobca predstavuje pod pojmom „bežný smartfón“, nevieme. Každopádne ide o skvelý pokrok a táto technológia bude plne kompatibilná so známymi bezdrôtovými štandardmi nabíjania, vrátane Wireless Power Consortium a AirFuel.

lg-innotek-wireless-charging-640x473

Výrobca začne sériovú produkciu neskôr v tomto roku, po ktorej samozrejme príde distribúcia zmluvným partnerom, spoločnostiam LG Electronic, Motorola alebo Kyocera.