O chystanom smartfóne Huawei P9 sa už objavila slušná dávka informácií, ktoré poukazujú na jeho vlastnosti a dizajn. Práve dizajn je jeden z aspektov, ktorým vynikala predošlá generácia Huawei P8. Preto sa logicky očakáva, že model P9 pôjde v rovnakých, ak nie v lepších stopách. 

Letmý pohľad na smartfón nám sprostredkoval jeden z predstaviteľov spoločnosti Huawei, ktorý zobral model P9 „na prechádzku“ a zrejme ho používa v bežnom živote v rámci interného testovania. Jeho zápästie navyše dopĺňajú štýlové Huawei Watch.

Z fotografií môžeme badať, že smartfón skutočne ponúkne dvojité prevedenie fotoaparátu, čo môže priniesť nadštandardné schopnosti fotografovania, no po dizajnovej stránke pôsobia trochu rušivo. Drvivá väčšina smartfónov má na zadnej strane len jedno „oko“ fotoaparátu, na čo sme zvyknutí a čo považujeme za prirodzené.

p9

Spoločnosť Huawei sa rozhodla pri zariadení P9 umiestniť snímač odtlačkov prstov na zadnú stranu, čo má svojich odporcov aj milovníkov. Niekto jednoducho preferuje umiestnenie snímača do domovského tlačidla pod displejom. V prípade modelu P9 tam nájdeme len tlačidlá kapacitné.

Výrobca zostal verný štíhlemu a hranatému prevedeniu tela smartfónu, ktoré bude navyše vyhotovené z kovu. Dojem bude teda rozhodne prémiovejší. Okrem klasickej verzie Huawei P9 si výrobca údajne pripravil dve ďalšie. Pôjde o modely P9 Max a P9 Lite. Ich vlastnosti budú korešpondovať s tématickými prívlastkami v názve. Viac o parametroch všetkých troch modelov nájdete v –minulom článku-, ktoré prezradil predajca Oppomart.

Smartfón Huawei P9 a jeho pridružené verzie by mali uzrieť oficiálne svetlo sveta niekedy začiatkom apríla.