To, že spoločnosť HTC už nejaký ten rok bojuje s klesajúcim ziskom nie je žiadne tajomstvo. Ich posledné smartfóny sú síce veľmi kvalitné a medzi používateľmi aj obľúbené, konkurencia je však na trhu žiadaná oveľa viac.

Spoločnosť dokonca minulý piatok (4.3 2016) oznámila, že vo februári zaznamenala vôbec najnižší mesačný príjem (129 miliónov amerických dolárov) v novodobej histórii spoločnosti. V kontraste s negatívnymi hospodárskymi výsledkami však na seba upriamili pozornosť obchodovateľné akcie spoločnosti. Ich hodnota behom dvoch dní (piatok a pondelok) vyskočila takmer o 21 %. Súčasná cena za akciu je vôbec najvyššia od júna roku 2015, a to na úrovni 99 TDW (taiwanský nový dolár).

Aj keď mnohí vidia spoločnosť HTC ako výrobcu smartfónov, o rast akcií a lepšiu dôveru investorov sa postarali iné produkty. Virtuálna realita HTC Vive sa začala predávať formou predpredaja za cenu 799 dolárov, ktorá sa mnohým javila ako poriadne vysoká. Spoločnosť však behom desiatich minút vypredala skladovú zásobu 15 000 kusov tohto zariadenia.

htc

Okrem toho spoločnosť oznámila, že začína dodávať zákazníkom prvé Under Armour Health Boxy. Tie stoja 400 dolárov a obsahujú fitness náramok, inteligentnú váhu a pás s implementovaným snímačom srdcového tepu. Samozrejmosťou je aplikácia, v ktorej sa budú údaje zhromažďovať a vyhodnocovať.

Spoločnosti by k pozitívnym výsledkom určite pomohlo aj vrúcne trhové prijatie ich nového high-end smartfónu s už zverejneným inovovaným názvom HTC 10 (obr. nižšie). Ten ponúkne rovnaký pokrokový čispet ako napríklad Galaxy S7, LG G5 či Xiaomi Mi 5. Toto zariadenie by malo byť predstavené niekedy v apríli s dostupnosťou naplánovanou na máj, aspoň čo sa primárnych globálnych trhov týka.

one-m-10HTC zariadenia u nás vždy zanechali pozitívny dojem a preto dúfame, že sa spoločnosť opäť vráti na technologické výslnie tam, kde bola v minulosti.