Úvod Výrobcovia HTC Nie je dňa bez HTC 10. Oficiálny teaser potvrdzuje kapacitné tlačidlá

Nie je dňa bez HTC 10. Oficiálny teaser potvrdzuje kapacitné tlačidlá

2
Predstavenie novej vlajkovej lode HTC sa blíži a my každým dňom pridávame do tejto skladačky nový dielik. Dnes koluje Internetom oficiálny teaser od HTC, uniknutá fotka čierneho zadného krytu a potvrdené špecifikácie z GFXBench databázy.

HTC včera na svojej sociálnej sieti zverejnilo ďalší obrázok, ktorý nám hovorí, že sa máme tešiť na poriadnu dávku výkonu.

Taiwanský výrobca sa nebojí šetriť odvážnymi superlatívami ako najrýchlejší a najplynulejší Android smartfón.

Podľa nepotvrdených informácií má HTC 10 dostať najvýkonnejší Snapdragon 820, takže ich tvrdenia nemusia byť ďaleko od pravdy. Spolu s AnTuTu benchmarkom, kde nová vlajková loď dosiahla úctyhodných 156 091 bodov a predchádzajúcimi skúsenosťami s HTC Sense, môžeme týmto vyhláseniam pokojne veriť.

Ďalší fakt, ktorý oficiálny teaser potvrdil, je prítomnosť fyzických tlačidiel. Po 3 rokoch sa HTC znovu vracia k starým kapacitným tlačidlám. Či to je krok vpred alebo vzad, je už subjektívne.

Internetom dnes koluje aj fotka čierneho zadného krytu.

htc_10-1

Tieto zábery len potvrdzujú okrúhlu a trochu vystupujúcu kameru, vedľa nej nájdeme duálny LED blesk a laserové zameriavanie. Pod kamerou je typické HTC logo.

Poslednou informáciou je uniknutý screenshot z GFXBench.

htc_10-2

Benchmark potvrdzuje Android vo verzii 6.0.1. Hardvérovú výbavu zahŕňa 5,1-palcový QHD displej s 4-jadrovým Snapdragonom 820 a 4 GB RAM (3,7GB dostupných).

Z 32 GB verzie ostane užívateľovi 24GB. Hlavná kamera dostala 11 Mpx (pravdepodobne technológia ultrapixel) s možnosťou natáčania 4K videí. Na prednej strane máme potvrdenú 4,8 Mpx selfie kameru.

Situáciu naďalej monitorujeme, takže sa môžete tešiť na nové úniky ešte pred oficiálnym odhalením, ktoré prebehne 12.apríla.

Ako sa vám zatiaľ pozdáva nová vlajková loď HTC?

Autor článku: Tony Paluš