Úvod Anketa HLASOVANIE: Mali by aj ostatní výrobcovia použiť senzory s menším rozlíšením a...

HLASOVANIE: Mali by aj ostatní výrobcovia použiť senzory s menším rozlíšením a väčšími pixelmi?

2

Android výrobcovia boli roky zapletení vo vojne o čo najlepšie špecifikácie. Každý nový model so sebou priniesol väčší displej s väčším rozlíšením, väčší výkon, batériu či RAM. Samozrejme, nemôžeme zabudnúť ani na viac megapixelov!!1!

Ak do úvahy zoberieme to, že Samsung sa veľmi rád účastnil takýchto pretekov, je zaujímavé vidieť, že sa pre tohtoročný model rozhodol zvoliť 12-megapixelový senzor. Zatiaľ čo menší počet megapixelov môže byť prekvapujúci, dáva väčší zmysel, ak sa aplikuje správne. Menšie rozlíšenie totiž Samsung musí skombinovať s väčšími jednotlivými pixelmi, ktoré zachytávajú svetlo. A to sa všetci smiali HTC. Väčšie pixely zachytia viac svetla a väčšia citlivosť na svetlo prinesie krajšie fotografie. Aspoň taká je teória.

Samsung sa tam však nezastavil. Podarilo sa mu využiť najjasnejší objektív, aký našiel – ide o clonu f/1.7. To by malo ešte viac napomôcť kvalite fotografií nasnímaných v zhoršených svetelných podmienkach. Zaujímalo by nás teda či si myslíte, že Samsung spravil dobre a či by sa k jeho stratégii mali pridať aj ďalší výrobcovia. Dajte nám vedieť v ankete a diskusii nižšie!

[yop_poll id=“72″]