Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 edge Galaxy S7 edge rozobrali do poslednej súčiastky, zistili zaujímavé veci

Galaxy S7 edge rozobrali do poslednej súčiastky, zistili zaujímavé veci

1
Je celkom bezpečné tvrdiť, že Samsung tento rok predstavil dve zariadenia, nad ktorými skutočne uvažoval. Zameral sa na najväčšie slabiny predchádzajúcej generácie a všetko pekne vylepšil. V detailoch je krása a presne to môžeme vidieť v Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Ako ale vyzerajú, keď zlúpneme ich vonkajšiu vrstvu? Vyzerajú podobne pekne aj zvnútra? Poďme sa pozrieť.

Spoločnosť Chipworks sa zameriava na zisťovanie pôvodu jednotlivých súčiastok, čím odhaľuje veľmi zaujímavé veci. Je to časovo náročný proces, ktorý si vyžaduje veľa sústredenia a hľadania. Presne týmto procesom prešiel nový Galaxy S7 edge. Toto všetko o ňom zistili.

chipworks-1

Väčšie pixely od Sony

Podobne ako veľkosť pixelov zväčšil Apple (z 1,4 µm na 1,5 µm z iPhone 5 na 5s), zväčšil ich aj Samsung (z 1,2 µm pri 16 Mpx senzore na 1,4 µm pri 12 Mpx senzore). Obe spoločnosti teraz využívajú senzory s rozlíšením 12 Mpx, akurát veľkosť pixelov pri aktuálnej generácii iPhonov je 1,22 µm, pri Samsungu je to krásnych 1,4 µm. Samotný senzor s najväčšou pravdepodobnosťou vyrobil Sony, keďže jeho logo sa nachádza priamo na fotoaparáte.

chipworks-3
Fotoaparát pochádza z dielne Sony

Veľmi zaujímavá je technológia dvojitých pixelov, tzv. Dual Pixel Phase Detection (PDAF). Túto technológiu na trh uviedol Canon len v roku 2013 a to pri ich zrkadlovke Canon 70D. Je nutné podotknúť, že Canon to zvládol pri pixeloch veľkých 4,1 µm, zatiaľ čo Samsung pri pixeloch veľkých len 1,4 µm.

chipworks-4

RAM od inej spoločnosti

Ďalšou zaujímavosťou je aj to, že LPDDR 4 RAM modul v Galaxy S7 edge nepochádza priamo od Samsungu. Namiesto toho pochádza od spoločnosti Hynix. Samsung však pravdepodobne strieda dodávateľov, aby sa nemusel spoliehať len na jedného. Technici z Chipworks ďalej potvrdili, že označenie Snapdragon 820 je skutočne „MSM8996“.