Spoločnosť Google pristupuje k bezpečnosti svojich služieb zaujímavým spôsobom. Od roku 2010 spustila program, ktorý odmení každého, komu sa podarí narušiť bezpečnosť produktov spoločnosti Google.

Za Google tak vlastne nájdu bezpečnostné diery jedinci, ktorí za to dostanú zaplatené. Google už len navrhne a vytvorí záplatu pre danú bezpečnostnú chybu. Spoločnosť Google v minulom roku vyplatila na takýchto odmenách sumu 2 000 000 dolárov.

Obzvlášť si dáva Google záležať na bezpečnosti operačného systému Chrome OS, ktorý používajú Chromebooky z dielne rôznych výrobcov. V minulom roku Google vyhlásil, že odmení sumou 50 000 dolárov toho, komu sa podarí Chromebook hacknúť.

Nikto takýto sa však neprihlásil, preto Google aktuálne zvyšuje ponuku na 100 000 dolárov. Podmienkou je, že napadnutie musí byť vedené z prihláseného hosťovského účtu cez webovú stránku a útok musí zniesť aj reštart samotného napadnutého zariadenia.

google-chromebook

Pokiaľ sa vám podarí prekonať napríklad ochranu sťahovania (Save Browsing) v prehliadači Chrome, Google vás odmení sumou 15 000 dolárov. Kompletné detaily o systéme odmeňovania za odhalenie vážnejších bezpečnostných chýb nájdete na stránkach spoločnosti Google.