Vývojári aplikácií nespia a neustále pracujú na rôznych vylepšeniach, ktoré nám spríjemňujú používanie ich produktov. Niekedy ide o vylepšenia, ktoré sa dejú „na pozadí“ aplikácie a niekedy ide o novinky, ktoré sa nás priamo týkajú prostredníctvom užívateľského prostredia.

Druhý spomenutý prípad sa najnovšie týka aj dvoch veľmi známych aplikácií, ktoré používajú už stovky miliónov ľudí po celom svete. Najnovšia aktualizácia aplikácie Google máp prináša drobnú kozmetickú novinku, ktorá je ale veľmi príjemná.

Pokiaľ máte v Google mapách označené obľúbené miesta typu „domov“, „práca“, „zábava“ či napríklad „chata“, po novom k nim môžete priradiť trefné ikonky. Práca sa vám tak môže v Google mapách zobrazovať ako výšková budova, domov ako rodinný dom a podobne.

Nové ikonky nájdete v pravom rolovacom menu aplikácie Google mapy. Stačí kliknúť na kartu moje miesta, vybrať lokalitu a zvoliť na jej karte možnosť zmeny ikony. K dispozícii je ich niekoľko a predpokladáme, že časom ich ešte pár pribudne.

google_maps

S novinkami prichádza aj komunikačná platforma WhatsApp. Beta verzia jej aplikácie prezradila zaujímavú funkcionalitu. Textovú komunikáciu môžete v beta verzii aplikácie zvýrazniť tučným (bold) alebo zakriveným (italic) formátom písma. Nové funkcie v beta verzii sú vždy predzvesťou uvoľnenia do verzie stabilnej, ktorú nájdeme klasicky v obchode Google Play.

Ak si chcete testovaciu verziu aplikácie vyskúšať, navštívte –tento odkaz-, ktorý vás presmeruje do obchodu Google Play, kde požiadate o testovanie. Pre takéto formátovanie textu zatiaľ v aplikácii neexistujú žiadne tlačidlá. Jednoducho pred text a na jeho koniec zadáte hviezdičku (*) a text bude zvýraznený tučne. Pre zakrivené písmo použijete rovnakým spôsobom podčiarknutie (_). Príklad môžete vidieť nižšie.

italic bold

Funkcia získa plnohodnotné opodstatnenie až po rozšírení do stabilných verzií ako pre iOS, tak Android platformu. Ak momentálne niekomu pošlete „tučnú“ správu a adresát používa staršiu verziu aplikácie, v texte sa objavia zadané hviezdičky a písmo bude klasického formátu.