Xiaomi Mi 5 je novým top modelom známeho čínskeho výrobcu, ktorý sa vyznačuje veľmi tenkým a ľahkým elegantným telom z hliníka a skla, 5,2 palcovým displejom a procesorom Snapdragon 820. Jeho cena bude v domovskej Číne štartovať na približne 310 dolároch.

Spoločnosť Xiaomi pri novom high-end kúsku nezanedbala ani fotoaparát. 16 Mpx snímač pochádza z dielne Sony a nesie označenie IMX 298. Tento snímač je vybavený unikátnou optickou stabilizáciou, ktorá pre svoju funkcionalitu využíva až štyri osi. Väčšia smartfónov používa dvoj-osovú stabilizáciu a pár málo modelov troj-osovú stabilizáciu. Ku kvalite snímok určite prispeje aj extrémne rýchla technológia automatického zaostrovania PDAF.

Predný fotoaparát má síce iba 4 Mpx, no jeho pixely majú veľkosť dvoch mikrónov. Štandardné fotoaparáty majú veľkosť pixelov niekde okolo 1,1 mikróna. Väčšie pixely dokážu zachytiť viac sveta, preto sa o kvalitu selfie fotografií báť nemusíme.

Spoločnosť Xiaomi si pripravila krátke video, v ktorom porovnáva spomínanú unikátnu optickú stabilizáciu obrazu so stabilizáciou fotoaparátov podstatne drahších posledných modelov Apple iPhone smartfónov.

Pokiaľ vás zaujíma, ako dokáže Xiaomi Mi 5 fotiť, nižšie nájdete štvoricu záberov zhotovených práve týmto zariadením. Aj keď snímky zatiaľ nie sú k dispozícii v plnej kvalite, je jasné, že sa Xiaomi za svoje fotografie hanbiť nemusí.

Xiaomi-Mi-5-pictures (3) Xiaomi-Mi-5-pictures (2) Xiaomi-Mi-5-pictures (1) Xiaomi-Mi-5-pictures

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov