Xiaomi Mi 5 je najnovšia vlajková loď najväčšieho čínskeho výrobcu smartfónov. Už niekoľko mesiacov na ňu čakajú státisíce prívržencov, ktorých si získala vysoká kvalita zariadení, za veľmi rozumné ceny. Aké rozumné? No povedzme to tak, že nový Mi 5 stojí približne polovicu toho, čo vlajkové lode predávané v Európe. Zaujali sme vás? Tak čítajte ďalej.

Zariadenie, ktoré je výkonnejšie ako Galaxy S7 či LG G5 je zároveň najlacnejším smartfónom s čipsetom Snapdragon 820. Niet sa teda čudovať extrémne vysokému záujmu ľudí po celom svete, vrátane vás, našich čitateľov. Výkonným procesorom to však nekončí, Xiaomi Mi 5 ponúka veľmi zaujímavé vybavenie.

Xiaomi Mi 5 tvoria hneď tri verzie. Tá prvá označovaná ako Standard Edition ponúka procesor taktovaný na 1,8 GHz, 3 GB RAM32 GB úložisko. High Edition zas disponuje procesorom s taktom až 2,15 GHz, 3 GB RAM64 GB úložiskom. Najdrahšia a exkluzívna keramická edícia má taktiež procesor s taktom 2,15 GHz, až 4 GB RAM a obrovskú 128 GB pamäť.

>>>Zobraziť kompletnú špecifikáciu Xiaomi Mi 5 (32 GB)<<<

mi-5-2

Na zadnej strane nájdete senzor Sony IMX 298 so 16 Mpx rozlíšením a 4 osovou stabilizáciou obrazu, ako aj schopnosťou natáčať 4K video. Na prednej strane zas nájdete 4 Mpx fotoaparát určený pre čo najkvalitnejšie selfie. Celé zariadenie napája 3 000 mAh batéria, ktorú dobijete pomocou konektoru typu USB C. Vďaka technológii Quick Charge 3.0 by ste mali dosiahnuť 80 – 90 % dobitej kapacity za približne 60 minút.

Konštrukcia zariadenia je taktiež niečo, s čím sa Xiaomi poriadne vyhralo. Pripraviť sa môžete na krásnu kombináciu kovu a skla, ktorá sa osvedčila napríklad Samsungu. Zahnuté boky na zadnej strane len pridajú komfortu z používania.

Xiaomi Mi 5 je prvým smartfónom Xiaomi, na ktorom výrobca použil hardvérové tlačidlo pod displejom. Samozrejme do neho nezabudol integrovať veľmi kompaktný snímač odtlačkov prstov. Zariadenie beží na na OS Android vo verzii 5.1 so známou nadstavbou MIUI 7. Aktualizácia na Android Marshmallow je samozrejmosťou.

No a teraz k cene, za ktorú si ho môžete kúpiť priamo z Číny. Obchod GearBest ho predáva za 416,71 EUR, vďaka kupónu MI532GB, ktorý pre čitateľov AndroidPortal.sk obchod vygeneroval cenu znížite na veľmi slušných 387,35 EUR. To je teda približne polovičná suma toho, čo by ste zaplatili v prípade Galaxy S7 či S7 edge.

>>>Zobraziť ponuku pre Xiaomi Mi 5 (32 GB)<<<