Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Xiaomi Mi 5 má byť dostupný aj vo verzii s Windows 10

Xiaomi Mi 5 má byť dostupný aj vo verzii s Windows 10

3
Dôveryhodný koncept Xiaomi Mi 5

To, že Xiaomi Mi 5 konečne predstavia tento mesiac už vieme. Rovnako vieme, že sa Mi 5 objaví aj na tohtoročnom MWC. Čo sme ale doteraz nevedeli a čo určite mnoho ľudí prekvapí, je jeho softwarová výbava. Mi 5 má byť totiž dostupný vo verzii s Androidom aj s Windows 10.

Okrem iného operačného systému by mali byť tieto verzie úplne identické. Okrem oficiálneho predstavenia v Barcelone by mal Xiaomi usporiadať aj udalosť v Číne, ktorá prebehne v rovnakom čase.

Zatiaľ čo táto novinka je jednoznačne prekvapením, podpora operačného systému Windows vo vlajkovej lodi Xiaomi dáva zmysel. Microsoft spolu s Xiaomi uzavreli zmluvu, v ktorej stojí, že Redmondský gigant poskytne svoj operačný systém pre model Mi 4. ROM s Windows 10 bola uvoľnená ešte v decembri. Rovnaký osud čakal aj na tablet Mi Pad 2 (64 GB), ktorý je dostupný v Android, ako aj vo Windows 10 verzii.

Čo sa Mi 5 týka, dostupné informácie naznačujú, že bude dostupný s najnovším čipsetom Snapdragon 820 od Qualcommu a bude podporovať dual SIM funkcionalitu, ako aj NFC. Zaujímavou novinkou však je informácia o rozlíšení displeja. Čínsky výrobca mal totižto siahnuť po Full HD displeji. Doteraz sa však hovorilo o Quad HD paneli.