Úvod MWC 2016 Vyskúšali sme: Štýlová Android vyklápačka a zaujímavý high-end model japonskej výroby

Vyskúšali sme: Štýlová Android vyklápačka a zaujímavý high-end model japonskej výroby

2

Ako už iste viete, aj našej redakcii bolo tento rok umožnené zúčastniť sa udalosti Mobile World Congress 2016. Aj keď sme mali na prezretie celej výstavy iba jeden jediný deň, stálo to za to. Nachádzalo sa tam množstvo stánkov a množstvo výrobcov, o ktorých sme predtým ani nepočuli, no niektoré z nich nás skutočne zaujali.

Jedným z týchto spomínaných výrobcov je aj japonský FREETEL. Na prvý pohľad nás zaujal pestrou ponukou smartfónov rôznych veľkostí, tvarov, dizajnov a výkonov. Výrobcovi však podľa všetkého nezáleží na kvantite, ale skôr na kvalite, preto ich ponuka smartfónov nie je ešte tak bohatá, ako pri iných, „rozbehnutejších“ výrobcoch. Navyše, každé zariadenie má názov, ktorý značí niečo typické len pre Japonsko.

Nám sa však aj táto hŕstka produktov zapáčila a rozhodli sme sa, že ju priblížime aj vám.

MUSASHI

Štýlová „vyklápačka“, ktorá dostala meno podľa japonskej bojovej lodi.

Telefón je určený skôr pre nenáročnejších používateľov, ktorí neobľubujú písanie prostredníctvom dotykového displeja.

freetel-musashi-2

Smartfón ponúka dva 4-palcové dotykové displeje s rozlíšením 480 x 800 (WVGA), štvorjadrový procesor, 1 GB operačnej pamäte RAM a 8 GB užívateľskej pamäte.

freetel-musashi-3

Fotoaparáty ponúkajú rozlíšenie 8 Mpx (hlavný) a 2 Mpx (predný). Celé zariadenie beží na stále aktuálnej verzii Android 5.1 Lollipop. Batéria má kapacitu 2000 mAh.

freetel-musashi-4 freetel-musashi-5

KIWAMI

„That is definition of power. And that is definition of Samurai Kiwami.“

Momentálne najväčšia pýcha toho výrobcu. Zariadenie dostalo pomenovanie podľa japonského samuraja, ktorý bol známy tým, že pri sebe nosil dve katany.

freetel-kiwami-2

Na prvý pohľad určite pritiahne zrak zaujímavý dizajn na zadnej strane. Ako nám sám manažér prezradil, farba je na zadný kryt nanášaná ručne, a preto je možné za deň vyrobiť len dvadsať takýchto kusov.

A teraz k technickým špecifikáciám. Model Samurai Kiwami ponúka osemjadrový procesor Helio X20, ktorému asistuje 3 GB operačná pamäť RAM a 32 GB užívateľská pamäť. Na 6-palcovom displeji s rozlíšením 2560 x 1440 (2K) si môžete prezerať fotografie, ktoré zhotovíte 21 Mpx hlavným a 8 Mpx predným selfie fotoaparátom. Celé zariadenie poháňa 3400 mAh batéria a operačný systém Android 5.1 Lollipop.

freetel-kiwami-1

Ak vás zariadenia zaujali a chcete si pozrieť celú ponuku značky FREETEL, navštívte tento odkaz.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny