Úvod Výrobcovia HTC Virtuálna realita HTC Vive dostala cenovku. Pripravte si poriadny balík peňazí

Virtuálna realita HTC Vive dostala cenovku. Pripravte si poriadny balík peňazí

0
HTC Vive

Pamätáte si ešte na VR headset od HTC? Taiwanský výrobca ho predstavil presne dvanásť mesiacov dozadu a až v nadchádzajúcich týždňoch pôjde do predaja. Okrem konkrétneho dátumu dostupnosti sme sa však dozvedeli aj to, koľko nás táto moderná hračka vyjde.

HTC si za virtuálnu realitu Vive bude pýtať až okolo 800 dolárov, čo môže byť v rámci podmienok európskeho trhu tiež okolo tých 800 euro. Pri porovnaní s alternatívou od Samsungu je teda suma výrazne vyššia. Na používanie Gear VR sa ale vyžaduje zasunutie a pripojenie niektorého z kompatibilných hi-end Android smartfónov z portfólia juhokórejského výrobcu.

HTC Vive bolo prvýkrát ukázané ešte počas minuloročného podujatia MWC 2015 a okrem pohlcujúcej virtuálnej reality disponuje aj užitočnými funkciami na prijatie prichádzajúceho hovoru, prezeranie kalendára alebo čítanie prijatých správ. Vtedy však išlo o nedokončený prototyp s obrovskými nedostatkami. Po náročnom vývoji je preto dnešná situácia diametrálne odlišná, takže ho podľa dostupných informácií priamo od HTC už čoskoro nájdeme v ponuke kamenných obchodov či e-shopov. Predbežné objednávky začínajú od 29. februára a do rúk prvých zákazníkov dorazí začiatkom apríla.

Krabička s produktom bude obsahovať VR headset, dva bezdrôtové ovládače, jeden pár základných staníc, Vive Link Box a taktiež jeden pár slúchadiel. Najrýchlejší zákazníci navyše dostanú dve hry úplne zdarma.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov