Spoločnosť Sony dnes zverejnila niekoľko detailov o ich nových prenosných USB flash diskoch. Nový model „USB kľúča“ nesie označenie USM-CA1 a bude dostupný v kapacitách 16 GB, 32 GB a 64 GB.

Rôznych USB kľúčov môžeme na trhu nájsť nespočetné množstvo. Sony ale vyrobilo prenosný USB disk, ktorý má kompaktné rozmery a zároveň využíva dvojicu portov. Prvým je klasika typu A, ktorú všetci poznáme. Ide pritom o prenosový štandard USB 3.1. Na druhom konci príslušenstva nájdeme moderný konektor typu C, ktorý sa začal hojne objavovať hlavne medzi smartfónmi, ale napríklad aj ultrabookmi. V budúcnosti ho nájdeme takmer na každom mobilnom zariadení, na čo výrobca Sony myslí už teraz.

usbc

USM-CA1 flash disk je kompatibilný s operačným systémom Windows, Android, Mac a dokonca aj s platformou Chrome OS. Rýchlosť čítania podľa výrobcu dosahuje 130 MB za sekundu. Spoločnosť Sony viac informácií o nových USB diskoch nezverejnila. Zrejme si ich necháva na technologický veľtrh MWC v Barcelone. Na tomto podujatí má Sony naplánovanú tlačovú konferenciu (22. februára), kde zrejme prezradí cenu a dostupnosť tohto nového univerzálneho flash disku. Pravdepodobne toho ale uvidíme ešte viac.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny