Dá sa povedať, že o nových vlajkových smartfónoch kórejského giganta Samsung už vieme v podstate všetko. Parametre sa na verejnosti obšmietajú už nejakú tú dobu, známy je aj vzhľad a dokonca inovácie v podobe dlhej výdrže na jedno nabitie či (skoro) nevyčnievajúceho fotoaparátu zo štíhleho tela.

Podstatná otázka ale stále zodpovedaná nebola. Vieme, že trhový štart si nové smartfóny Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge odbijú 11. marca v Amerike a aj v Európe na hlavných trhoch. Najnovšie informácie hovoria, že konzervatívnejší model Galaxy S7 bude stáť 700 eur a extravagantnejší zakrivený variant Galaxy S7 Edge, 800 eur. Na výber by sme mali mať pritom iba 32 GB verziu oboch modelov. Dôvod je ten, že obe zariadenia budú vybavené slotom pre microSD karty. Každý užívateľ bude mať teda k dispozícii relatívne dosť priestoru, pokiaľ by ho ale chcel navýšiť, je to len otázkou napríklad 64 GB alebo aj 128 GB pamäťovej karty.

s7

Dané smartfóny budú teda bez okolkov drahé, na druhú stranu, podobný scenár sme očakávali. Samsung si za technologický pokrok jednoducho vypýta svoje. Uvidíme, koľko záujemcov bude ale ochotných otvoriť peňaženku. Čo sa týka konkurencie, v rovnaký deň predstavovaný (21. február 2016 na MWC v Barcelone) LG G5 by mal stáť 500 až 600 eur. Xiaomi Mi 5, ktorý bude predstavený 24. februára 2016, s veľkou pravdepodobnosťou podlezie 500 eurovú hranicu. A to dokonca možno výraznejšie.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny