Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung GALAXY S7 edge odhalil veľkosť batérie. Výdrž až 2 dni je...

Samsung GALAXY S7 edge odhalil veľkosť batérie. Výdrž až 2 dni je reálna

2
Galaxy S6

Po tom, ako sme mali možnosť vidieť konštrukciu Galaxy S7 a S7 edge priamo na živých fotografiách, prichádza na rad ďalšia zaujímavá informácia, ktorá sa však tentokrát týka kapacity zdroja energie. Ten by mal byť podľa amerického certifikačného úradu poriadne veľký.

Web SamMobile prišiel so screenshotom z používateľského prostredia TouchWiz, na ktorom máme možnosť okrem iného vidieť aj konkrétne certifikačné číslo. Kapacitu 3600 mAh pritom doteraz neponúkala žiadna vlajková loď so značkou Samsung, vrátane veľkého phabletu Galaxy S6 edge plus. Jeho batéria má iba 3000 mAh batériu, hoci je Android zariadenie z konštrukčného hľadiska naozaj mohutné.

Ak skombinujeme 3600 mAh so šetrným čipsetom, čo Exynos 8 Octa alebo Snapdragon 820 bez pochýb budú, Galaxy S7 edge môže na jedno nabitie vydržať pri živote aj dva celé dni. Samozrejme, počíta sa tu s ohľaduplnou záťažou, čo znamená občasná kontrola noviniek na sociálnych sieťach, krátke surfovanie na webe, komunikácia s priateľmi či nejaký ten seriál alebo hudba. Nový Exynos a Snapdragon vyrobí Samsung prostredníctvom vlastného 14 nanometrového výrobného procesu druhej generácie, ktorý prináša až o 15% lepšiu energetickú efektivitu a o rovnaký počet percent i lepší výkon, než proces, ktorým bol vyrobená minuloročná generácia Exynos 7420.

 

galaxy-s7-edge-battery