Samsung Galaxy S2 je kultové zariadenie v línii Galaxy smartfónov známeho kórejského giganta. Jeho príchod na trh zmenil vnímanie značky Samsung ako takej a model Galaxy S2 patril ku kľúčovým smartfónom trhu tej doby.

Päť rokov starý smartfón bol vybavený dvojjadrovým procesorom s taktom 1,2 GHz, na tú dobu veľká uhlopriečka displeja (4,3 palca) zobrazovala rozlíšenie na úrovni 480 x 800 pixelov. Operačná pamäť RAM mala 1 GB a interné úložisko kapacitu buď 16 alebo 32 GB.

Zariadenie prišlo na trh s verziou operačného systému Android 2.3.4. Oficiálne aktualizácie prebiehali až do verzie 4.1. Potom sa už Samsung na svoj zastaralý smartfón vykašľal a pozornosť upriamil na aktualizácie novších modelov.

Známi vývojári z CyanogenMod priniesli užívateľom už množstvo Android ROM-iek, ktoré aj starším smartfónom navrátili lesk vďaka novšej verzii operačného systému Android. Upravený Android z dielne CyanogenMod si získal množstvo fanúšikov vďaka skvelej stabilite a optimalizácii. Často pritom ponúkal množstvo funkcií, ktoré neboli štandardne súčasťou oficiálnych verzií systému. Pokiaľ nájdete doma niekde zabudnutý Samsung Galaxy S2, vďaka týmto vývojárom ho môžete vybaviť najnovším Androidom 6.0 Marshmallow.

galaxy_S2

Ide síce o tzv. „nightly“ verziu, ktorá nie je stabilná a stále na nej prebiehajú úpravy a vývoj. Je však predzvesťou stabilnej verzie, ktoré príde onedlho. Samozrejme pre inštaláciu systému Android vo vlastnej réžii treba disponovať určitými skúsenosťami. Pomoc nájdete aj spolu s danou verziou softvéru pre Galaxy S2 na oficiálnej stránke CyanogenMod. Pomôcť tiež môže XDA Developers fórum, kde nájdete množstvo návodov a rád.