Úvod Aplikácie NÁVOD: Takto si môžete s priateľmi zahrať šach v aplikácii Facebook Messenger

NÁVOD: Takto si môžete s priateľmi zahrať šach v aplikácii Facebook Messenger

2
Facebook Messenger je veľmi silná komunikačná platforma. Jej autori ju vyšperkovali napríklad vlastnými aplikáciami, prostredníctvom ktorých môžete odosielať .gif animácie alebo zábavné zvuky. Facebook Messenger ale ukrýva aj jedno „herné tajomstvo“.

Pokiaľ patríte k vyznávačom kľudných hier, ku ktorým šach bez pochyby patrí, so svojím úhlavným šachovým nepriateľom si môžete rozohrať partičku, aj keď bude na míle ďaleko. Umožní vám to práve aplikácia Facebook Messenger.

Ku klasickej textovej komunikácii ide o veľmi zaujímavý doplnok. Pre zapnutie hry stačí, ak do konverzácie napíšete frázu @fbchess play. V momente sa vám aj vašemu priateľovi zobrazí typické šachové pole s bielymi a čiernymi figúrkami. Pre ťah s figúrkami žiaľ nebudete používať dotykové rozhranie, ale príkazy. Príkazom @fbchess e4 tak napríklad posuniete pešiakom na dané miesto.

sachy

Osvojenie príkazov chvíľku trvá, ak ale patríte k fanúšikom šachu, určite sa zabavíte. Pre vypísanie všetkých príkazov stačí do konverzácie napísať frázu @fbchess help