Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má nový patent, umožní smartwatch rozoznávať používateľov podľa ich žíl

Samsung má nový patent, umožní smartwatch rozoznávať používateľov podľa ich žíl

1
Samsung Gear S2

Juhokórejský gigant má v zálohe veľmi unikátnu technológiu, prostredníctvom ktorej dokážu jeho mobilné produkty, ktoré nosíme na zápästiach, identifikovať skutočného majiteľa. Pri overovaní identity sa však nepoužije senzor na odtlačky a ani na oči.

Celé by to malo fungovať vďaka integrovanej infračervenej technológii. Hodinky prostredníctvom nej dokážu zosnímať najskôr referenčný obraz žíl pod kožou a ten sa potom použije pri ďalších verifikáciách prostredníctvom detailného porovnania. Takýto typ zabezpečenia pred neoprávneným použitím môže padnúť vhod napríklad pri bezkontaktných platbách alebo používaní smartwatch na otváranie osobného automobilu. Výhodou je, že by to nijakým spôsobom neotravovalo toho, kto podobné technologické vymoženosti používa alebo chce používať. Nebude v takom prípade potrebné z vrecka vyťahovať smartfón a skenovať náš odtlačok prsta.

Nositeľné zariadenie obsahuje: senzor nakonfigurovaný na zachytenie obrazu žíl používateľa a procesor nakonfigurovaný reagovať na používateľom vybranú funkciu alebo aplikáciu ovládaním senzoru na zachytenie žíl, identifikáciu používateľa porovnávaním referenčného a aktuálneho obrazu a realizáciu danej funkcie alebo aplikácie ak je na to daný používateľ oprávnený,“ znie časť textu z patentu.

Žiadosť o registráciu patentu si dal Samsung ešte v minulé leto, v týchto dňoch už leží v jeho nemalom patentovom portfóliu. Existuje preto veľká šanca, že ďalšia generácia smartwatch alebo smartband technológiu už poskytne. V tomto, prípade ďalšom roku má totižto nastať obrovský boom s platbami cez mobilné zariadenia. Gigant preto zrejme nechce nechávať nič na náhodu a chce byť už teraz na očakávaný trend dôkladne pripravený.

Samsung-files-a-patent-for-technology-that-uses-a-persons-veins-to-verify-identification (2) Samsung-files-a-patent-for-technology-that-uses-a-persons-veins-to-verify-identification