Mobilným prehliadačom kraľuje Chrome od Google, ale za rovnocennú konkurenciu sa môže s pokojom považovať aj Opera. Ich rozhodne dobre navrhnutý mobilný prehliadač Opera Max prešiel aktualizáciou, ktorá prináša citeľné vylepšenia.

Operu Max charakterizuje hlavne plná kontrola užívateľov nad spotrebovanými dátami a spôsob maximalizovania rýchlosti prehliadania internetu. Opera v novej aktualizácii zakomponovala do prehliadača najnovšiu technológiu Opera Turbo.

Ide o veľmi sofistikovanú metódu prenosu dát cez vlastné proxy servery, čo okrem rýchlejšieho prezerania zabezpečuje aj optimalizáciu dátovej spotreby. SLL štandard šifrovania dát autori zvolili hlavne pre zvýšené bezpečnostné riziko pri pripojeniach na verejné WiFi siete. Samozrejme celé technologické gro na pozadí noviniek je oveľa zložitejšie. Nás hlavne zaujíma konečný výsledok. Autori tvrdia, že prehliadanie by malo byť rýchlejšie v najlepšom prípade až o 23 %.

Operu Max nájdete štandardne v obchode Google Play, a teda sa o tom môžete presvedčiť sami. Možno vás osloví ako skvelá náhrada za zaužívaný Chrome.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.max.global“]