Obi je veľmi málo známa a vlastne aj veľmi mladá spoločnosť. Stoja za ňou však známe mená mobilného priemyslu. Spoločnosť Obi založili John Sculley, bývalý riaditeľ Apple a Robert Brunner, bývalý riaditeľ pre dizajn, taktiež v spoločnosti Apple.

Aj keď títo dvaja predstavitelia opustili spoločnosť Apple pred mnohými rokmi, profesný záujem o mobilné technológie im zostal aj v súčasnosti. Z ich dielne pochádza Android smartfón s označením Obi MV1.

Najpôsobivejšie na tomto smartfóne nie sú parametre ani použité konštrukčné materiály. Zariadenie vyniká svojou cenou. Aktuálne na svete existuje viac ako 200 rôznych výrobcov smartfónov, ktorí v roku 2016 prinesú na trh podľa odhadov až 1,4 miliardy zariadení. Vyniknúť medzi nimi a ešte si aj ukrojiť podiel z trhového koláča teda nie je jednoduché. Podariť by sa to mohlo práve nízkou cenou, elegantným dizajnom a operačným systémom Android, ktorý však pochádza z rúk Cyanogen vývojárov.

Zariadenie Obi MV1 tvorí polykarbonátové telo s matnou povrchovou úpravou, ktorá bude eliminovať viditeľné odtlačky od prstov. Smartfón meria 145,6 x 72,6 x 8,95 mm pri váhe 149 gramov a operačný systém Cyanogen OS 12.1 je založený na OS Android 5.1 Lollipop.

Zariadenie poháňa quad-core procesor Snapdragon 212 s taktom 1,3 GHz a grafickým čipom Adreno 304. 5 palcový displej má 720p HD rozlíšenie (294 ppi) a kryje ho ochranná vrstva Gorilla Glass 3 s oleofóbnym povrchom. 8 Mpx primárny fotoaparát s clonou f/2.2 dokáže zhotoviť aj videozáznam v 1080p kvalite pri snímkovaní 30 fps. Selfie snímač má skromné 2 Mpx. 16 GB interné úložisko budete môcť rozšíriť o ďalších max. 64 GB prostredníctvom microSD kariet. Operačná pamäť RAM má kapacitu 1 GB alebo 2 GB pri drahšej verzii. Ďalej vo výbave nechýba 2500 mAh batéria, dual SIM funkcionalita alebo 4G LTE konektivita.

obi-mv1

Obi MV1 sa začal prakticky okamžite po predstavení predávať v Afrike a v Ázii. Budúci mesiac dorazí na trhy aj v Latinskej Amerike a v Európe. Cena modelu s 1 GB operačnou pamäťou RAM je 129 dolárov a za verziu s 2 GB RAM zaplatíte 149 dolárov.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov