Úvod Zariadenia Najviac pokazených telefónov vyrobil Samsung. Bežali na Androide

Najviac pokazených telefónov vyrobil Samsung. Bežali na Androide

10
Situácia, keď sa vám pokazí telefón je veľmi nepríjemná. Zažili ju mnohí z nás a môžem vám povedať, je to dosť zlé hlavne vtedy, keď telefón potrebujete pre prácu. Podľa štúdie spoločnosti Blancco Technology Group sú však pokazené telefóny následkom správania sa ich majiteľov a nie hardvéru, ktorý vyrobil výrobca.

Spoločnosť vďaka platforme SmartChk zozbierala dáta z miliónov zariadení bežiacich na iOS a Androide.

Kvantita a typ aplikácií, nastavenie oznámení z aplikácií, nastavenie polohy a zvyky, resp. zlozvyky pri nabíjaní sú len niektoré z faktorov, ktoré ovplyvňujú životnosť a výkon zariadení, hovorí šéf spoločnosti, Pat Clawson.

Drvivá väčšina poruchových zariadení, až 85%, pochádza z platformy Android, zatiaľ čo zvyšných 15% patrí pod iOS.

Prieskum spoločnosti Blancco ďalej poodhalil, že najkazovejšími zariadeniami sú práve Samsungy. Zároveň však podotkol, že to môže byť spojené s ich dominanciou v sektore s mobilnými zariadeniami. Na ďalších priečkach sa umiestnili Lenovo, Motorola, Xiaomi a Asus.

Medzi najčastejšie problémy patril fotoaparát, dotyková vrstva, nabíjanie, mikrofón a celkový výkon. „Schopnosť zistiť presnú príčinu a typ problémov je pre spoločnosti extrémne dôležitý,“ tvrdí Clawson.

Pokazil sa vám už telefón? Ak áno, s čím ste mali problém?