Spoločnosť MediaTek rozšírila rad svojich procesorov o nový prírastok s označením Helio P20. Tento čip bude od polovice druhého roka pohánať nespočetné množstvo smartfónov, ktoré vzniknú hlavne v dielňach ázijských výrobcov a značiek.

Výrobca sa pri procesore Helio P20 zameral hlavne na efektívnosť. Helio P20 si vypýta o 25 % menej energie ako jeho súrodenec Helio P10. Môže za to hlavne osem jadier ARM Cortex A53 s  taktom 2,3 GHz. Grafický výkon bude mať v tomto prípade na starosti jednotka Mali T880 s taktom 900 MHz.

Podpora LPDDR 4x pamätí zabezpečí o 50 % nižšiu spotrebu, ako v prípade LPDDR 3 pamätí. Prevádzkové napätie je iba 0.6 V. Procesor dokáže utiahnuť dvojicu Full HD displejov pracujúcich so snímkovaním 60 fps, 24 Mpx fotoaparát alebo dvojicu 13 Mpx snímačov. Video je možné zhotoviť v rozlíšení 4K x 2K pri 30 fps. Cat.6 LTE dátový štandard poskytuje aj Dual SIM podporu alebo dátový prenos rýchlosťou 300 Mbps / 50 Mbps. Samozrejmosťou je  Wi-Fi ac, GPS / Glonass / Beidou, Bluetooth a FM rádio.

helio-P20

Procesorové jednotky výrobcu MediaTek nájdeme hlavne v strednej triede zariadení, ktoré sú cenovo prijateľnejšie. V podobnom duchu sa bude niesť aj tento procesor, takže tohtoročná stredná trieda bude opäť o niečo vybavenejšia.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov