Napriek tomu, že high-end smartfón LG 5G bude predstavený 21. februára, jeho výrobca bez okolkov ukázal prvé príslušenstvo. Ide o kryt Quick Cover, ktorý si obľúbilo množstvo používateľov predošlých generácií ešte nepredstaveného vlajkového smartfónu.

Tak ako smartfóny, aj príslušenstvo prechádza evolúciou. Nový kryt bude oproti plastovým predchodcom potiahnutý tenkou kovovou vrstvou, čo mu určite pridá na odolnosti a prémiovejšom vzhľade. Zároveň je viac ako isté, že aj samotný smartfón bude zhotovený z kovu. Nový kryt bude reagovať na dotyky, čiže pre nastavenie budíka alebo prijatie hovoru ho nebudete musieť otvárať. Cez obdĺžnikový výrez budete môcť na displeji skontrolovať čas, hovory alebo notifikácie z rôznych aplikácií. Režim zobrazenia s nasadeným krytom bude pracovať s funkciou Always ON, o ktorej sme vás informovali včera.

Okrem príslušenstva sa na verejnosti objavilo aj pár detailov z testovacieho štandardu GFXBench. Ten prezrádza, či skôr potvrdzuje, že LG G5 bude vybavený špičkovým čipsetom Snapdragon 820, 4 GB operačnou pamäťou RAM a najnovším Androidom Marshmallow vo verzii 6.0.1. Vo výpise chýbajú údaje o displeji a fotoaparáte, pravdepodobne sa ale objavia v najbližších dňoch. Odvážnejšie špekulácie hovoria o 5,6 palcovom OLED displeji s QHD rozlíšením a dokonca miernym zakrivením. Fotoaparát si zase vyslúžil priania v podobe 20-tich megapixelov a manuálneho režimu pri video snímaní.

LG-G5

Model LG G5 začína byť čoraz viac zaujímavejší. Uvidíme, či tomu tak bude aj po oficiálnom predstavení 21. februára 2016 na MWC v Barcelone. Tvárou v tvár sa totižto bude musieť postaviť ostrieľanej „značke“ Samsung Galaxy s najnovším počinom S7 / S7 Edge.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny