Úvod LG LG G5 Unibody telo LG G5 z kovu ponúkne jednoduchú výmenu modulov. Čo to...

Unibody telo LG G5 z kovu ponúkne jednoduchú výmenu modulov. Čo to znamená?

2
Magický slot v LG G5

Určite si mnohí z vás behom posledných dní všimli, že úniky vlajkovej lode spoločnosti LG prezrádzajú niečo, čo sme doteraz v portfóliu výrobcu nevideli. Tým máme samozrejme na mysli trčiacu časť konštrukcie na zadnej strane smartfónu, ktorá podľa všetkého predstavuje jeden z vymeniteľných modulov.

Túto novú funkcionalitu sme pritom prvýkrát spomenuli ešte niekoľko mesiacov dozadu, kedy sa na svetlo sveta dostali informácie o rozoberateľnom tele, ktoré bude stále možné označiť za unibody, teda vyrobené z jedného kusu materiálu – v tomto prípade kovu. Pár dní dozadu sa o nej objavili ďalšie zmienky a dnes opäť. LG G5 by tak mal pozostávať z dvoch vzájomne odlučiteľných častí (menšej a väčšej), pričom bod rozdelenia je umiestnený v spodnej časti konštrukcie, priamo pod zobrazovacím panelom. Vidieť to je pritom aj na niekoľkých živých fotografiách, kde vlajkovú loď vyfotografovali z prednej a zadnej strany.

Takto má systém fungovať podľa výpovede očitých svedkov
Takto má systém na výmenu modulov fungovať

Výmena modulov ponúkne nadštandardné možnosti, ako napríklad rozšírenie hardvérových tlačidiel o ďalšie, napríklad na pohodlnejšie používanie fotoaparátu a pevnejšie uchopenie zariadenia. Takisto vraj poslúži na výmenu batérie alebo zväčšenie jej kapacity, respektíve zapojenie kvalitnejšej audio výbavy. Prirovnať sa to dá k ochrannému puzdru s integrovanou externou batériou od Apple, ktoré síce výdrž predĺži, no zároveň aj zhorší vizuálnu atraktívnosť smartfónu prostredníctvom ďalších milimetrov v hrúbke tela.

LG G5 sa zrejme stane prvým unibody mobilným zariadením, ktoré praktickú funkcionalitu ponúkne. Nič s takýmto vysúvacím mechanizmom zatiaľ na spotrebiteľskom trhu nenájdeme, a to môže byť pre juhokórejského výrobcu ideálna príležitosť zlepšiť svoj aktuálny trhový podiel na úkor spoločnosti Samsung a jej Galaxy S7.

LG-G5-alleged-battery-module-leaks (3)
Ešte zabalený modul